top of page

OVER VUCA ACADEMY

Do Not Assume

VUCA Academy ontwikkelt en verzorgt opleidingen en programma’s op het gebied van complexe verander- en innovatievraagstukken in het VUCA tijdperk.
VUCA staat voor Volatile, Uncertain, Complex en Ambiguous, ofwel, het tijdperk waarin we leven: een continu en snel veranderende wereld, met een hoge mate van onzekerheid, complexiteit en onduidelijkheid. Met andere woorden: ons tijdperk in een notendop.

 

In al onze programma's:

 

- richten we ons op de ontwikkeling en empowerment van professionals om effectiever om te kunnen gaan met VUCA-vraagstukken. 

 

- werken we samen met docenten, begeleiders, programma coördinatoren vanuit de wetenschap, de praktijk, de kunst- en designwereld, uit binnen- en buitenland en brengen we deze verschillende kennisgebieden bij elkaar.

 

focussen we op 'diep leren': geen losse feitjes en definities stampen maar kennis die je kunt toepassen, die complexe issues beter duidt, die je perspectief verandert. De juiste vragen leren stellen in plaats van tijdelijke juiste antwoorden. En niet alleen leren maar vooral ook ONT-leren daar waar nodig.

 

- verbinden we persoonlijke en professionele ontwikkeling. Kennis en vaardigheden opdoen maar ook inzicht in je eigen routines, patronen, vanzelfsprekendheden en vooronderstellingen.

 

- hebben we de praktijk als focus. Geen standaard casestudies en theorieën maar 'eigen vraagstuk eerst'. Opdrachten hebben directe relevantie voor jou en je organisatie.


 

- verzorgen we inspirerende leeromgevingen, zowel qua fysieke plekken waar het fijn is om te leren als met inspirerende werk- en toetsvormen. 

iStock-660738212 balans ballen zilver.jpg
Over: Over
Over: Publicaties
bottom of page